یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۰۳

تجهيزات آشپزخانه صنعتي

تجهيزات آشپزخانه صنعتي

تجهيزات آشپزخانه صنعتي تصوري كه اغلب ما از آشپزخانه داريم، تصويري شبيه به آشپزخانه منزل است كه در آن
يك اجاق گاز، يك سينك ظرفشويي، يخچال و فريزر و تعدادي كابينت قرار دارد. به همين خاطر زماني كه از آشپزخانه
صنعتي صحبت مي كنيم، احتمالاً همين تصوير در ذهن ما زنده خواهد شد.

تجهيزات آشپزخانه هاي صنعتي

تجهيزات آشپزخانه صنعتيتجهيزات آشپزخانه صنعتي

و يا نهايتاً فضاي بزرگتري را با همين شكل و شمايل در ذهن خود مجسم مي كنيم. اما حقيقت آن است كه اين مكان
شباهت بسيار كمي با آشپزخانه خانگي دارد و در آن از امكانات متعددي استفاده مي شود.بنابراين افرادي كه قصد راه
اندازي يك آشپزخانه صنعتي را دارند، بايد در اين مورد اطلاعات تخصصي كافي را كسب كنند. تا بدانند كه دقيقاً به خريد
يا اجاره چه امكانات و وسايلي نياز دارند.

كاربري آشپزخانه صنعتي چيست؟

به منظور تهيه تجهيزات، قبل از هر چيز بايد نوع كاربري آشپزخانه را مشخص كنيد. اگر قرار است در آشپزخانه، غذاهاي
سنتي پخته شود بايد تجهيزات آشپزخانه متناسب با رستوران را تهيه كنيد. اما در صورتي كه قرار باشد در آنجا، غذاهاي
فست فودي طبخ شوند، بايد تجهيزات را متناسب با غذاهاي فست فود خريداري نمود.

تجهيزات آشپزخانه

البته بخشي از تجهيزات آشپزخانه هم براي همه انواع غذاها مشترك هستند كه براي نمونه مي توان به تجهيزات برودتي
و تجهيزات شستشو اشاره نمود. همچنين برحسب كاركرد، تجهيزات آشپزخانه را مي توان به دسته هاي مختلفي تقسيم بندي كرد.

تجهيزات آشپزخانه صنعتي تهران

در اين تقسيم بندي مواردي همچون تجهيزات مربوط به پخت و پز، تجهيزات برودتي و سرمايشي، تجهيزات مربوط به سرو
غذا، تجهيزات آماده سازي رستوران، خط سلف سرويس، تجهيزات انبار، خط كانتر، تجهيزات مربوط به نظافت و در نهايت
لوازم جانبي جاي مي گيرند.

آشپزخانه صنعتي

اگر قرار است در آشپزخانه، غذاهاي سنتي پخته شود بايد تجهيزات آشپزخانه متناسب با رستوران را تهيه كنيد. اما در صورتي
كه قرار باشد در آشپزخانه صنعتي، غذاهاي فست فودي طبخ شوند، بايد تجهيزات آشپزخانه را متناسب با غذاهاي فست فود خريداري نمود.

آشپزخانه صنعتي فست فودي

تجهيزات آشپزخانه صنعتيتجهيزات آشپزخانه صنعتي

انواع مختلف گريل، دستگاه همبرگر زن صنعتي، فر، تاپينگ پيتزا و ساندويچ. تجهيزات مربوط به پخت پيتزا مانند انواع فر
پيتزاي صندوقي يا ريلي، شوتينگ سيب زميني، سرخ كن صنعتي، دستگاه جوجه گردان، چرخ گوشت صنعتي و پوست
كن صنعتي اشاره كرد.

تجهيزات آشپزخانه صنعتي اروميه

البته لازم به توضيح است كه ممكن است در برخي از آشپزخانه ها از همه اين تجهيزات استفاده نشود، بنابراين خريد همه
اين موارد ضروري محسوب نمي شود. البته بايد توجه داشت كه امروزه با پيشرفت تكنولوژي دستگاه هاي متعددي با كاركردهاي
مختلف ساخته شده است كه باعث تنوع بالاي تجهيزات آشپزخانه شده اند.

تجهيزات آشپزخانه صنعتي رستوران كدامند

از جمله امكاناتي كه براي آشپزخانه صنعتي رستوران مورد نياز است، كانتر گرم است كه وظيفه گرم نگه داشتن غذاها را بر عهده دارد.

تجهيزات آشپزخانه صنعتي تبريز

اجاق گاز فردار صنعتي، ترولي حمل ديگ، نرده آبرو استيل، كباب پز صنعتي، چرخ گوشت صنعتي، كباب پز زغالي، كانتر
قاشق و چنگال، ظروف آشپزخانه سنتي مانند ديگ، ديگچه، قابلمه و …. فر ديزي پز، دم كن برنج، تنور نان صنعتي، جا
سيخي، ديگ بخارپز، انواع اجاق گاز و اجاق پلوپز صنعتي از جمله تجهيزات آشپزخانه هستند كه در آشپزخانه صنعتي
رستوران كاربرد دارند.

تجهيزات آشپزخانه صنعتي رستوران

وجود كدام تجهيزات در همه آشپزخانه ها ضروري است؟ علاوه بر تجهيزاتي كه براي رستوران و فست فود به صورت
اختصاصي كاربرد دارند، برخي تجهيزات ديگر هستند كه جنبه عام داشته و وجود آن ها در تمام انواع آشپزخانه هاي
صنعتي ضروري است.

سينك صنعتي

تجهيزات آشپزخانه صنعتيتجهيزات آشپزخانه صنعتي

براي نمونه آب چكان، سينك صنعتي، وان شستشوي استيل، ميز كار استيل، انواع يخچال هاي صنعتي و ويتريني،
خط سلف سرويس، دستگاه يخ ساز صنعتي، هود صنعتي و دستگاه سبزي خردكن از اين قبيل هستند.

تجهيزات آشپزخانه صنعتي ايران

از يخچال هاي ويتريني معمولاً براي استفاده هاي سبك مانند نگهداري نوشيدني ها، لبنيات و سالاد استفاده مي شود؛
در عوض يخچال هاي صنعتي به دليل توان بالاتري كه دارند، براي نگهداري گوشت و فرآورده هاي غذايي لازم براي پخت و
پز، گزينه مناسبي به حساب مي آيند.

نكته مهم در خريد تجهيزات آشپزخانه

براي تجهيزات آشپزخانه صنعتي، توجه به جنس تجهيزات است؛ به دليل آن كه كاربري از وسايل بسيار بالا است، استفاده
از جنس استيل پيشنهاد مي شود. زيرا هم فرسايش ندارد و هم تميز كردن آن ها كار راحت تري است. به علاوه، معمولاً
فضاي پر از رطوبت، حرارت، بخارهاي روغن و چربي است كه پس از مدتي بر روي وسايل مي نشيند؛

جنس تجهيزات

در نتيجه اگر وسايل از جنس چوب انتخاب شوند، تميز كردن آن ها غير ممكن شده و پس از مدتي حالت چسبناك به خود
مي گيرند و قابل استفاده نخواهند بود.

تعمير و نگهداري تجهيزات آشپزخانه

نكته ديگر مسئله تعمير و نگهداري تجهيزات آشپزخانه است؛ بايد توجه داشت كه تجهيزات آشپزخانه به دليل صنعتي بودن
از مكانيزم پيچيده تري برخوردارند و تميز كردن آن ها ساده نيست؛ به همين خاطر حتماً بايد اقدامات مربوط به تعمير، نگهداري
و تميز كردن آن ها بر اساس اصول معين صورت گيرد.

آشنايي با تجهيزات آشپزخانه صنعتي

تصوري كه اغلب ما از آشپزخانه داريم، تصويري شبيه به آشپزخانه منزل است كه در آن يك اجاق گاز، يك سينك ظرفشويي،
يخچال و فريزر و تعدادي كابينت قرار دارد. به همين خاطر زماني كه از آشپزخانه صنعتي صحبت مي كنيم، احتمالاً همين
تصوير در ذهن ما زنده خواهد شد.

تجهيزات آشپزخانه صنعتي قم

و يا نهايتاً فضاي بزرگتري را با همين شكل و شمايل در ذهن خود مجسم مي كنيم. اما حقيقت آن است كه اين مكان
شباهت بسيار كمي با آشپزخانه خانگي دارد و در آن از امكانات متعددي استفاده مي شود.

خريد يا اجاره تجهيزات آشپزخانه

بنابراين افرادي كه قصد راه اندازي يك آشپزخانه صنعتي را دارند، بايد در اين مورد اطلاعات تخصصي كافي را كسب كنند.
تا بدانند كه دقيقاً به خريد يا اجاره چه امكانات و وسايلي نياز دارند. با توجه به اهميت اين مسئله ما در اين مقاله تصميم
گرفتيم كه شما را با امكانات اين نوع از آشپزخانه ها آشنا كرده و درباره كليت اين موضوع نكات مفيدي را توضيح دهيم.

كاربري آشپزخانه صنعتي چيست؟

به منظور تهيه تجهيزات، قبل از هر چيز بايد نوع كاربري آشپزخانه را مشخص كنيد. اگر قرار است در آشپزخانه، غذاهاي
سنتي پخته شود بايد تجهيزات آشپزخانه متناسب با رستوران را تهيه كنيد. اما در صورتي كه قرار باشد در آنجا، غذاهاي
فست فودي طبخ شوند، بايد تجهيزات را متناسب با غذاهاي فست فود خريداري نمود.

تجهيزات آشپزخانه صنعتي شيراز

البته بخشي از تجهيزات آشپزخانه هم براي همه انواع غذاها مشترك هستند كه براي نمونه مي توان به تجهيزات برودتي
و تجهيزات شستشو اشاره نمود. همچنين برحسب كاركرد، تجهيزات آشپزخانه را مي توان به دسته هاي مختلفي تقسيم بندي كرد.

تجهيزات برودتي و سرمايشي

در اين تقسيم بندي مواردي همچون تجهيزات مربوط به پخت و پز، تجهيزات برودتي و سرمايشي، تجهيزات مربوط به سرو
غذا، تجهيزات آماده سازي رستوران، خط سلف سرويس، تجهيزات انبار، خط كانتر، تجهيزات مربوط به نظافت و در نهايت
لوازم جانبي جاي مي گيرند.

تجهيزات آشپزخانه متناسب با رستوران

اگر قرار است در آشپزخانه، غذاهاي سنتي پخته شود بايد تجهيزات آشپزخانه متناسب با رستوران را تهيه كنيد. اما در
صورتي كه قرار باشد در آشپزخانه صنعتي، غذاهاي فست فودي طبخ شوند، بايد تجهيزات آشپزخانه را متناسب با
غذاهاي فست فود خريداري نمود.

آشپزخانه صنعتي فست فودي

انواع مختلف گريل، دستگاه همبرگر زن صنعتي، فر، تاپينگ پيتزا و ساندويچ. تجهيزات مربوط به پخت پيتزا مانند انواع فر
پيتزاي صندوقي يا ريلي، شوتينگ سيب زميني، سرخ كن صنعتي، دستگاه جوجه گردان، چرخ گوشت صنعتي و پوست
كن صنعتي اشاره كرد.

تجهيزات آشپزخانه صنعتي اصفهان

البته لازم به توضيح است كه ممكن است در برخي از آشپزخانه ها از همه اين تجهيزات استفاده نشود، بنابراين خريد همه
اين موارد ضروري محسوب نمي شود. البته بايد توجه داشت كه امروزه با پيشرفت تكنولوژي دستگاه هاي متعددي با كاركردهاي
مختلف ساخته شده است كه باعث تنوع بالاي تجهيزات آشپزخانه شده اند.

تجهيزات ضروري اشپزخانه

به همين خاطر ما در اين مطلب بيشتر بر روي تجهيزات ضروري تأكيد نموده و از معرفي تجهيزات غيرضروري كه استفاده از
آن ها بيشتر جنبه سليقه اي دارد، اجتناب كرده ايم.از جمله امكاناتي كه براي آشپزخانه صنعتي رستوران مورد نياز است،
كانتر گرم است كه وظيفه گرم نگه داشتن غذاها را بر عهده دارد.

تجهيزات آشپزخانه هاي صنعتي تهران

اجاق گاز فردار صنعتي، ترولي حمل ديگ، نرده آبرو استيل، كباب پز صنعتي، چرخ گوشت صنعتي، كباب پز زغالي، كانتر
قاشق و چنگال، ظروف آشپزخانه سنتي مانند ديگ، ديگچه، قابلمه و …. فر ديزي پز، دم كن برنج، تنور نان صنعتي، جا
سيخي، ديگ بخارپز، انواع اجاق گاز و اجاق پلوپز صنعتي از جمله تجهيزات آشپزخانه هستند كه در آشپزخانه صنعتي
رستوران كاربرد دارند.

تجهيزات آشپزخانه هاي صنعتي اروميه

علاوه بر تجهيزاتي كه براي رستوران و فست فود به صورت اختصاصي كاربرد دارند، برخي تجهيزات ديگر هستند كه جنبه
عام داشته و وجود آن ها در تمام انواع آشپزخانه هاي صنعتي ضروري است. براي نمونه آب چكان، سينك صنعتي، وان
شستشوي استيل، ميز كار استيل، انواع يخچال هاي صنعتي و ويتريني، خط سلف سرويس، دستگاه يخ ساز صنعتي،
هود صنعتي و دستگاه سبزي خردكن از اين قبيل هستند.

يخچال هاي ويتريني

از يخچال هاي ويتريني معمولاً براي استفاده هاي سبك مانند نگهداري نوشيدني ها، لبنيات و سالاد استفاده مي شود؛
در عوض يخچال هاي صنعتي به دليل توان بالاتري كه دارند، براي نگهداري گوشت و فرآورده هاي غذايي لازم براي پخت و
پز، گزينه مناسبي به حساب مي آيند.

خريد تجهيزات آشپزخانه

براي تجهيزات آشپزخانه صنعتي، توجه به جنس تجهيزات است؛ به دليل آن كه كاربري از وسايل بسيار بالا است، استفاده
از جنس استيل پيشنهاد مي شود. زيرا هم فرسايش ندارد و هم تميز كردن آن ها كار راحت تري است.

تجهيزات آشپزخانه هاي صنعتي تبريز

به علاوه، معمولاً فضاي پر از رطوبت، حرارت، بخارهاي روغن و چربي است كه پس از مدتي بر روي وسايل مي نشيند؛ در
نتيجه اگر وسايل از جنس چوب انتخاب شوند، تميز كردن آن ها غير ممكن شده و پس از مدتي حالت چسبناك به خود
مي گيرند و قابل استفاده نخواهند بود.

تعمير و نگهداري تجهيزات آشپزخانه

نكته ديگر مسئله تعمير و نگهداري تجهيزات آشپزخانه است؛ بايد توجه داشت كه تجهيزات آشپزخانه به دليل صنعتي بودن
از مكانيزم پيچيده تري برخوردارند و تميز كردن آن ها ساده نيست؛ به همين خاطر حتماً بايد اقدامات مربوط به تعمير،
نگهداري و تميز كردن آن ها بر اساس اصول معين صورت گيرد.

تجهيزات آشپزخانه صنعتي دست دوم

يكي از مراحل بسيار مهم در راه اندازي رستوران و راه اندازي فست فود خريد تجهيزات آشپزخانه صنعتي است. پس اگر
قصد راه اندازي آشپزخانه صنعتي را داريد بايد با دقت تجهيزات صنعتي آشپزخانه را تهيه كنيد. در بازار فروش لوازم
آشپزخانه صنعتي برندها و شركت هاي توليد كننده تجهيزات آشپزخانه صنعتي مختلفي وجود دارند.

راه اندازي فست فود

ممكن است اين تنوع محصول و برند شما را در انتخاب سردرگم كند. بهتر است قبل از خريد لوازم آشپزخانه صنعتي
اطلاعات خود را درباره اين تجهيزات بالا ببريد.

انواع تجهيزات آشپزخانه صنعتي

تنوع و گستردگي وسايل آشپزخانه صنعتي انتخاب را براي شما سخت مي‌كند و ممكن است در تصميم‌گيري دچار
مشكل شويد.تجهيزات آشپزخانه هاي صنعتي از تجهيزات رستوران ها
گرفته تا تجهيزات آشپزخانه هتل و يا تجهيزات فست فودي را ميتوان به چند دسته كلي تقسيم كرد.

ليست تجهيزات آشپزخانه صنعتي

در اين‌جا به دسته بندي لوازم صنعتي آشپزخانه مي‌پردازيم :

  • تجهيزات آماده سازي
  • تجهيزات پخت و پز
  • تجهيزات نگهداري
  • تجهيزات شستشو
  • تجهيزات صنعتي آشپزخانه

تجهيزات آماده سازي رستوران

تجهيزات آماده سازي رستوران براي آماده سازي انواع مواد اوليه مورد نياز براي پخت غذا استفاده مي‌شوند . تجهيزات
آماده سازي فست فود در مرحله‌ي پيش از طبخ غذا كاربرد دارند و بسيار ضروري هستند.

آماده سازي فست فود

اين تجهيزات شامل پاتيل خيساندن برنج، ميز كار صنعتي خمير، وردنه، ميز كباب كشي، ميز دورچين، دستگاه ميكسر
خمير و ميكسر، اسلايسر كالباس صنعتي يا خردكن صنعتي، ميز سالاد بار، اسلايسر كالباس، اره استخوان بر، چرخ
گوشت صنعتي، مرينيتور، ظروف بن ماري استيل و … است.

تجهيزات پخت و پز

تجهيزات پخت و پز رستوران تمام وسايل و لوازمي هستند كه در مرحله پخت يك غذا استفاده مي‌شوند. با توجه به نوع
غذايي كه طبخ مي‌كنيد به انواع مختلفي از تجهيزات پخت و پز فست فود احتياج داريد.

اجاق گاز روميزي صنعتي

اجاق گاز روميزي صنعتي، اجاق گاز صنعتي گرمكن دار، اجاق ۴ شعله، اجاق گاز پلوپز زميني، دم كن برنج، دستگاه سرخ
كن صنعتي، كباب پز، تابه گردان، كباب پز تابشي صنعتي، گريل روغني، گريل ذغالي و گريل برقي، گريدل، ديگ چلوپز و
كته پز، پاستا پز، فر پيتزا، فر پيتزا صندوقي، فر پيتزا ريلي، فر كانوكشن، فر پيتزا آجري، اجاق گاز خطي، اجاق گاز فردار،
اجاق گاز خانگي، كباب پز صنعتي، انواع فر صنعتي، هود صنعتي، دستگاه كباب تركي و ….

تجهيزات نگهداري

تجهيزات نگهداري رستوران در آشپزخانه هاي صنعتي در دو بخش مختلف كاربرد دارند: نگهداري از مواد اوليه قبل از پخت غذا
و گرم، تازه و سالم نگه داشتن غذاهاي پخته شده. تجهيزات نگهداري فست فود با توجه به مورد مصرف خود انواع مختلفي دارند.

لوازم آشپزخانه فست فود و رستوران

اين لوازم آشپزخانه فست فود و رستوران براي نگه‌داري مواد غذايي خشك، منجمد و پخته‌شده استفاده مي‌شوند.
براي مثال:

  • انبار خشك با قفسه انبار براي نگهداري مواد خشك
  • انواع يخچال صنعتي و فريزر صنعتي
  • يخچال ايستاده
  • فريزر ايستاده، سردخانه
  • كانتر سرد يا بوفه سرد
  • تاپينگ براي نگهداري مواد غذايي منجمد و كانتر گرم برقي
  • كانتر گرم گازي
  • گرمخانه غذا
  • شوت سيب زميني و برگر
  • گرمخانه غذا
  • گرمخانه ويترين دار شيشه اي براي نگهداري غذاي پخته شده مورد نياز است.

تجهيزات شستشو

تجهيزات شستشوي رستوران به نظافت آشپزخانه صنعتي كمك مي‌كنند. در هر آشپزخانه صنعتي كوچك يا بزرگ براي شستشوي
مواد غذايي و شستشوي ظروف به يك سينك صنعتي و يا وان صنعتي نياز دازيد.

تجهيزات شستشوي فست فود

ساير تجهيزات شستشوي فست فود عبارتند از: كابين استيل، سينك استيل، سينك صنعتي، وان استيل، كابينت ديواري، كابينت
آبچكان، سينك ظرفشويي صنعتي، ترولي آب چكان،
ماشين ظرفشويي صنعتي، تجهيزات شستشوي كف و
آشپزخانه و ….

آشپزخانه صنعتي مدرن

منوي غذا شما براي پخت هر نوع غذا به تجهيزات و وسايل مختلفي نياز داريد. وسايل آشپزخانه رستوران و آشپزخانه فست
فود بايد با توجه به تجهيزات لازم براي مراحل آماده‌سازي و طبخ غذاهاي منو تهيه شوند. شما بايد انواع تجهيزات آشپزخانه صنعتي
مدرن را بشناسيد تا وسايل مورد نياز خود را تهيه كرده و لوازمي
با كاربرد مشابه نخريد.

تجهيزات آشپزخانه هاي صنعتي اصفهان

بودجه و سرمايه اوليه هزينه‌ي اصلي شما در راه اندازي رستوران يا فست فود مربوط به تجهيز آشپزخانه صنعتي است.
در واقع ميزان سرمايه شما نوع و برند اين تجهيزات را مشخص مي‌كند. اگر سرمايه اوليه شما محدود است مي‌توانيد
تجهيزات آشپزخانه صنعتي دست دوم استفاده كنيد.

تجهيزات آشپزخانه هاي صنعتي قم

تجهيزات آشپزخانه بايد پاسخگوي نياز مشتريان شما باشد. شركت هاي توليد كننده تجهيزات فست فود و رستوران، اين تجهيزات را
در ابعاد و ظرفيت‌هاي مختلف توليد مي‌كنند.شما بايد با توجه
به ميزان سفارشات روزانه‌ي خود تجهيزات مورد
نظر خود را خريداري كنيد.

ابعاد آشپزخانه صنعتي و متراژ فضا

طراحي آشپزخانه شما بايد با توجه به استانداردهاي طراحي آشپزخانه صنعتي و بر اساس متراژ فضا انجام شود. ابعاد
تجهيزات و نحوه چيدمان آن‌ها به متراژ آشپزخانه شما بستگي دارد.

لوازم فست فود و رستوران

بيشتر لوازم فست فود و رستوران به صورت سفارشي و با توجه به نياز شما توليد مي‌شوند و برخي ديگر نيز ابعاد
مشخصي دارند و قابل سفارشي‌سازي نيستند. فضاي آشپزخانه بر روي طراحي، توليد و چيدمان تجهيزات اثر مستقيم
دارد.

فروش لوازم آشپزخانه صنعتي

شما وقتي به توليدي تجهيزات فست فود و تجهيزات رستوران و يا فروشگاه تجهيزات آشپزخانه مراجعه مي‌كنيد با
قيمت‌هاي مختلفي رو به رو مي‌شويد. عوامل بسياري بر قيمت تجهيزات آشپزخانه صنعتي اثر مي‌گذارد كه مهم‌ترين
آن‌ها كيفيت متريال و مواد اوليه و كيفيت ساخت تجهيزات است.

تجهيزات مورد نياز آشپزخانه

بيشتر محصولات ليست تجهيزات مورد نياز آشپزخانه رستوران از ورق استيل ساخته مي‌‍شوند و ضخامت ورق استيل به
كار رفته در جداره خارجي و داخلي اين تجهيزات در كيفيت آن‌ها نقش مهمي دارد. كيفيت قطعات به كار رفته در اين
محصولات مثل موتور، كمپرسور، المنت‌ها و …. نيز بر قيمت آن‌ها به طور مستقيم تاثيرگذار است.

كيفيت مواد اوليه و قطعات

كيفيت مواد اوليه و قطعات به كار رفته در اين تجهيزات توسط مشتري قابل تشخيص نيست پس بايد از يك فروشگاه
تجهيزات آشپزخانه معتبر خريد كنيد. ما در شركت استيل كه يك فروشگاه اينترنتي لوازم آشپزخانه صنعتي معتبر است
كيفيت تمامي محصولات خود را تضمين مي‌كنيم.

توليد كننده تجهيزات فست فود

تجهيزات آشپزخانه صنعتي دست دوم بخريم يا تجهيزات نو ؟ تنها نكته‌ي مثبت خريد تجهيزات آشپزخانه صنعتي دست دوم
پايين تر بودن قيمت آن است. فروش لوازم آشپزخانه صنعتي دست دوم گارانتي و خدمات پس از فروش نخواهد داشت. و
ممكن است دستگاه پس از مدت كوتاهي خراب شود. با خريد تجهيزات نو باكيفيت حداقل تا چند سال اول هزينه‌ي تعمير و
يا تعويض قطعات نخواهيد داشت.

آشپزخانه صنعتي يا رستوران

افتتاح يك آشپزخانه صنعتي يا رستوران مي ­تواند در ابتدا يك امر گيج كننده و استرس زا باشد همچنين تهيه يك ليست از
تجهيزات مورد نياز براي راه اندازي آشپزخانه صنعتي ممكن است شما را
دچار سردرگمي كند.

كترينگ و آشپزخانه صنعتي

به همين منظور براي راحتي كار شما و اطمينان خاطر مشتريان استيل با در نظر گرفتن نكات گوناگون ليستي از تجهيزات آشپزخانه
صنعتي كه هر رستوران ، كترينگ و آشپزخانه صنعتي براي شروع
به كار و پويايي روند كاري خود به آن
نياز دارد را تهيه و به شرح زير ارائه نموده است

تجهيزات منجمد سازي مواد غذايي

نگهداري مواد غذايي فاسد شدني مانند گوشت و مرغ امري ضروري در يك آشپزخانه صنعتي است.به اين منظور در
آشپزخانه­ رستوران ها از انواع يخچال و فريزر كه در مدل هاي ايستاده و ميزكاري توليد مي­ شود، استفاده مي گردد.

دستگاه فريزر

دستگاه فريزر ميز­كاري از جمله تجهيزات منجمد سازي آشپزخانه هاي صنعتي است كه با منجمد كردن مواد غذايي از
فاسد شدن و يا كاهش كيفيت آنها جلوگيري مي كند و گوشت و مرغ را براي مرحله پخت تازه نگه مي­ دارد.

تجهيزات آماده سازي مواد غذايي

آماده سازي مواد غذايي براي پخت، يكي از مراحل اساسي چرخه كاري آشپزخانه هاي صنعتي است.به همين دليل
داشتن ميز كار استيل در اندازه هاي متنوع با توجه به فضاي آشپزخانه شما ضروري است. از ميز كار استيل براي امور
گوناگوني در فرآيند آشپزي در آشپزخانه ها استفاده مي شود.

خرد كردن مواد غذايي

در اموري مانند خرد كردن مواد غذايي و يا قرار دادن تجهيزاتي مانند اجاق گاز رو ميزي و … بر روي سطح ميز كار استفاده
مي­ شود. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

تجهيزات پخت مواد غذايي

پس از مرحله ي آماده سازي مواد غذايي نوبت به پخت آنها مي ­رسد. فارغ از نوع رستوران شما، خواه سنتي باشد يا مدرن
و يا نوع غذايي كه رستوران شما ارائه مي­ دهد اجاق گاز صنعتي از جمله تجهيزات پخت آشپزخانه صنعتي ضروري براي رستوران
شما است. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

انواع كباب پز

اين تجهيزات با توجه به نياز شما و عوامل زير در مدل هاي روميزي ، فردار و كابينت دار توليد مي شود. عواملي مانند
فضاي رستوران و نوع غذايي كه طبخ مي گردد.از ديگر تجهيزات پخت آشپزخانه صنعتي مي­ توان به انواع كباب پز اشاره
نمود تجهيزات آشپزخانه صنعتي

مدل هاي گازي

اين تجهيزات در مدل هاي گازي، ذغالي و تابشي توليد مي­ شود و بيشتر در رستوران هايي كه غذا هاي ايراني و تركيه
اي سرو مي­ كنند كاربرد دارد. همچنين مي توان به دستگاه پاستا پز براي پخت انواع پاستا و اسپاگتي در رستوران هاي ايتاليايي
و دستگاه شاورما براي رستوران هاي عربي اشاره نمود.
تجهيزات آشپزخانه صنعتي

تجهيزات گرم نگهداري مواد غذايي

پس از مرحله پخت مواد غذايي، مرحله گرم نگهداري مواد غذايي مطرح مي گردد.اين تجهيزات جز پر كاربردترين تجهيزات آشپزخانه
صنعتي مي باشند و در مدل هاي برقي و گازي در دسترس
مي باشند.در دستگاه كانتر گرم مواد غذايي با
حرارت حاصل از بخار آب گرم مي­ شوند. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

انواع گرمخانه

اينكار موجب گرم نگه­داشتن مواد غذايي براي مدت طولاني مي شود كه علاوه بر آن كيفيت مواد غذايي نيز حفظ مي گردد.
از ديگر تجهيزات پركاربرد گرم نگهداري مواد غذايي در آشپزخانه هاي صنعتي و رستوران ها انواع گرمخانه رو ميزي و گرمخانه ايستاده
مي باشند كه كمك شاياني به چرخه ي كاري
رستوران شما مي­ نمايند. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

تجهيزات سرو غذا

برخي از رستوران ها براي سرو غذا و يا ارائه ي مخلفات غذايي مانند سالاد و ترشيجات از ميز هاي سلف سرويس و سالاد
بار استفاده مي­ كنند اين امر موجب آزادي عمل مشتريان رستوران ها براي انتخاب مخلفات مي­ شود. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

چرخه كار آشپزخانه صنعتي

شست و شو هم از مراحل ابتدايي چرخه كار آشپزخانه صنعتي و هم از مراحل نهايي آن به حساب مي­ آيد. سينك صنعتي
از جمله تجهيزات شست و شو آشپزخانه صنعتي مي­ باشد كه از آن براي شستشوي مواد غذايي، سبزيجات و ظروف
استفاده مي­ شود.براي رعايت نكات بهداشتي و هم­چنين حفظ كيفيت سينك صنعتي براي مدت طولاني اين دستگاه از
استيل ضد زنگ ساخته شده است. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

ديگ خيساندن برنج

يكي از تجهيزات آشپزخانه صنعتي، ديگ خيساندن برنج است كه در تمام رستوران ها و آشپزخانه هايي كه غذاي ايراني
سرو مي كنند، كاربرد دارد. علاقه ما ايراني ها به ته ديگ يك امر اجتناب نا پذيرو غير قابل انكار ميباشد. يكي از مهمترين
عواملي كه باعث محبوبيت رستوران هاي ايراني در بين
مشتريانش مي شود طعم و عطر كباب هايي است كه در آن سرو ميشود. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

رستوران يا يك فست فود اختصاصي

اگر شما به دنبال تجهيز آشپزخانه صنعتي خود هستيد ، اگر شما تصميم به رستوران يا يك فست فود راه بياندازيد بايد به
نكاتي توجه كنيد. همچنين بهتر است در مورد فعاليت خود و غذاهايي كه مي خواهيد بپزيد اطلاعات كافي داشته باشيد تا
بتوانيد بهترين ابزار و وسايل را خريداري كنيد. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

كباب پز و تجهيزات آشپزخانه صنعتي

بهتر از است قبل از خريد هرگونه كباب پز و تجهيزات آشپزخانه صنعتي تحقيات كامل و جامعي انجام دهيد تا بهترين انتخاب
ها را داشته باشيد و بهترين خدمات را ارائه دهيد. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

استانداردهاي فني و مهندسي

مهم ترين گزينه هايي كه در ابتداي راه بايد در نظر بگيريد عبارت است از نياز ها و نوع خدماتي كه ميخواهيد ارئه دهيد،
بودجه و فضاي موجود.چرا كه خريد بيش از حد و دور از نياز در طولاني مدت مشكلات زيادي را به وجود مي آورد. ما با
رعايت كامل نكات، ضوابط و جديدترين استانداردهاي فني و مهندسي تلاش ميكنيم تا بهترين نتيجه را در تمامي خدماتي
كه به شما ارائه مي دهيم كسب كنيم. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

اجاق برقي صنعتي

بدين ترتيب يك رستوان خوب نيازمند تجهيزات آشپزخانه صنعتي خوب، با كيفيت و كارامد است تا تمامي نيازهاي موجود در
پخت انواع غذاها را پاسخگو باشد. اجاق برقي صنعتي  تجهيز در دو مدل 2 شعله و 4 شعله از نظر سايز و دو مدل روميزي
و مبله از نظر نوع، توليد ميشود كه ميتواند تمامي نيازهاي شما را رفع كند. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

برندهاي مختلف

در اين صنعت قيمتها مختلف است به طور مثال شايد شما يك مدل محصول را با برندهاي مختلف ، با قيمت هاي مختلفي
مواجه شويد. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

فرآيند تهيه غذا

شايد جالب باشد بدانيد كه مشتريان دوست دارند فرآيند تهيه غذا را به نوعي به صورت زنده مشاهده نمايند. شايد در
ابتداي كار تعداد اين تجهيزات زياد به نظر برسد و به هزينه بالايي نياز باشد، اما بهتر است اين هزينه را بكنيد و تجهيزات
كترينگ را نو و از بهترين جنس و برند بخريد. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

آشپزها در آشپزخانه صنعتي رستوران

آشپزها در آشپزخانه صنعتي رستوران هاي خود جهت پخت راحت تر و بهتر انواع غذا ها از فر صنعتي استفاده مي كنند.
كه بهتر است با توجه به فضاي موجود و نوع نياز خريداري شود. اين مدل از كباب پز هاي صنعتي مشابه منقل هاي ذغالي
قديمي هستند، تجهيزات آشپزخانه صنعتي

وسيله چدن

اما به وسيله گاز كار مي كنند و به وسيله چدن هاي موجود كاري را انجام مي دهد كه همان رنگ و بو و همان طعم كباب
پزهاي ذغالي را داشته باشد. اين مدل
اجاق ها به شكل يخچال هستند و كاربرد بسيار زيادي در آشپزخانه هاي صنعتي
دارند. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

توسعه صنعتي

با گام برداشتن جوامع مختلف جهان به سمت پيشرفت و توسعه صنعتي و پيچيده شدن روابط اجتماعي زمان حضور افراد
در منزل بسيار كم تر از سابق شده است. امروزه با تغيير روش زندگي بدليل مشغله هاي زياد و فرصت كم افراد براي پخت
وپز، نياز به غذا هاي فست فود و آماده جزء ضروريات و نيازهاي اوليه بشر شده است. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

بخش هاي يك آشپزخانه صنعتي

اكثر مردم با شنيدن نام آشپزخانه هاي صنعتي ( به عنوان مثال رستوران، فست فود، كلاسيك فود، كافي شاپ و … )، ناخوداگاه
به ياد اجاق گازها و سرخ كن
ها و يا شايد فرياد هاي سر آشپز براي حاضر شدن غذا مي افتند . اما آشپزخانه
صنعتي بسيار فراتر از تجهيزات و پرسنل آن است. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

آشپز خانه هاي موفق

آشپز خانه هاي موفق شامل بخش هاي مختلفي هستند كه در يك الگوي خاص سازماندهي شده اند تا عملكردي
بهينه داشته باشند. اين بخش ها عبارتند از : تجهيزات آشپزخانه صنعتي

  •  شست و شو
  • ذخيره سازي و انبار
  • آماده سازي غذا
  • پخت و پز غذا
  • سرويس و خدمات

سينك شستشو و ماشين ظرفشويي

اين بخش شامل سينك شستشو و ماشين ظرفشويي و شلف هايي جهت نگه داشتن ظروف است. اين بخش بايد در
نزديكي ورودي آشپزخانه قرار گيرد تا گارسون ها بتوانند به سرعت ظروف كثيف را در اين قسمت بگذارند. شلف هاي
نگهداري ظروف تميز نيز بايد در دسترس سرآشپزها قرار گيرد. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

ذخيره سازي و انبار

اين منطقه را مي توان به سه منطقه ذخيره سازي مواد غير غذايي و مواد غذايي خشك و مواد غذايــي سرد تقسيــم
كـــرد. منطقه ذخيره سازي غير غذايي شامل محصولات يكبار مصرف ، مواد شيميايي و بهداشتي براي ظرفشويي است.

جلوگيري از آلودگي

به ياد داشته باشيد كه براي جلوگيري از آلودگي، مواد بهداشتي و شيميايي نمي توانند در بالاي مواد غذايي و وسايل و
ظروف آشپزخانه صنعتي مانند فنجان و كارد و چنگال نگهداري شوند. انبار مواد غذايي سرد شامل هر نوع ماده غذايي مي
باشد كه بايد در يخچال و فريزر قرار گيرد. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

مواد غذايي فاسد نشدني

در حاليكه انبار مواد غذايي خشك شامل مواد غذايي فاسد نشدني و موادي است كه بايد به سرعت استفاده شوند. اين
منطقه همچنين ممكن است جايي براي دريافت
و حمل و نقل اجناس خريداري شده باشد. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

 برش و مخلوط كردن مواد

اين منطقه داراي بخشي براي شستن ، برش و مخلوط كردن مواد مي باشد.پردازش غذاهاي خام و دسته بندي غذاها در
اين قسمت انجام مي گيرد. قرار گرفتن اين قسمت در نزديكي انبار به آشپز اين امكان را مي دهد كه مواد غذايي تازه
استفاده كرده و به سرعت آنها را به منطقه پخت و پز منتقل كند. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

آماده سازي منطقه ي پخت

اين بخش جايي است كه غذاهاي اصلي در آن آماده مي شود و مستقيما به سالن مي روند در نتيجه بايد در نزديكي
ورودي غذا به سالن قرار بگيرد. اين بخش شامل اجاق هاي گاز ، فر ، هود ، سرخ كن ، گريل و بقيه تجهيزات پخت مي
باشد. همانند قسمت آماده سازي منطقه ي پخت به بخش هاي كوچك تر تقسيم مي شود. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

سرويس و خدمات آشپزخانه هاي صنعتي

اين منطقه بخش نهايي آشپزخانه هاي صنعتي است . جايي كه گارسون شما غذاهاي آماده را از اين بخش برداشته و به
سمت مشتري ها مي برد. اگر شما يكرستوران سلف
سرويس و يا بوفه داريد، اين بخش جايي است كه غذاها در ديسپلي هاي گرم قرار داده مي شود. اين منطقه به دليل كوتاه
شدن زمان و فاصله بين وعده هاي غذايي بايد در
مجاورت آشپزخانه صنعتي، درست بعد از منطقه پخت و پز غذا، قرار گيرد.

طراحي آشپزخانه هاي صنعتي

هيچ فرمولي براي طراحي آشپزخانه صنعتي وجود ندارد . در تاسيس هر رستوران ايده هاي منحصر به فردي وجود دارد در
نتيجه عملكردي متفاوت از مابقي رستوران ها خواهند داشت در نتيجه در طراحي هر رستوران بايد تصميم بگيريد كه چگونه
طراحي كنيد كه اهداف و ايده هاي رستوران برآورده شوند.
تجهيزات آشپزخانه صنعتي

طرح و الگوي اصلي

گفتني است كه چند طرح و الگوي اصلي وجود دارند كه مي تواند به طور موثر در طراحي آشپزخانه ي صنعتي و اجزاي آشپزخانه
ما را ياري كند. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

چيدمان جزيره اي

در اين چيدمان فر ، اجاق گاز ، سرخ كن صنعتي ، گريل و ديگر تجهيزات پخت و پز با هم در مركز آشپزخانه قرار داده مي شوند
و مابقي بر روي ديوارهاي محوطه در جهت مناسب و با توجه به جريان دايره اي گذاشته مي شوند. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

هزينه راه اندازي فست فود

اين طراحي بسيار باز بوده و ارتباطات و نظارت و نظافت در آن بسيار راحت است . اين طراحي ، بهترين ايده براي آشپزخانه
بزرگ و مربع شكل است، اما مطمئنا مي تواند به شكل و اندازه هاي ديگر تغيير كند. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

چيدمان منطقه اي

در اين چيدمان تجهيزات اصلي در امتداد ديوارها قرار مي گيرند و مجددا داراي بخش هاي مختلـــــــف براي شست و شو ، ذخيره
سازي ، تهيه و پخت غذا و … مي باشد. ارتباطات و نظارت
در اين طرح دشوار نيست چراكه مركز فضا كاملا باز است.

چيدمان خطي

اين طراحي براي آشپزخانه هايي كه بايد به تعداد زيادي از افراد در سريعترين حالت ممكن سرويس دهند ايده آل است. اين طرح
ممكن است براي موسسات با يك منو محدود كه مقادير زيادي
از غذاهاي مشابه را شامل شود، بهتر كار كند اما براي
هر نوع آشپزخانه اي مناسب است. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

سرويس غذا

اين طرح از تجهيزات آشپزخانه صنعتي به صورت خطي ، يك منطقه آماده سازي و منطقه اي براي سرويس غذا تشكيل مي شود ،
به اين ترتيب آشپزها مي توانند به سرعت غذا را از طريق
خطوط ارسال كنند. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

چيدمان كارآيي عالي

مناطق تميز كردن، شستن و نگهداري و انبارمي توانند در پشت خط قرار داشته باشند تا سر راه نباشند.استفاده از اين
چيدمان كارآيي عالي را به همراه دارد و آشپزخانه داراي ارتباط و جريان بسيار عالي مي باشد .همچنين تجهيزات آشپزخانه
مي توانند با هم ارتباط برقرار كنند و فضاي كمتري پرت شود. تجهيزات آشپزخانه صنعتي

اجزا و طرح هاي كلي آشپزخانه

شما با اجزا و طرح هاي كلي آشپزخانه صنعتي آشنا شديد اما قدم بعدي چيست ؟ صدها جزئيات براي بررسي وجود دارد .
هر آشپزخانه منحصر به فرد است، بنابراين شما بايد تصميم بگيريد كه چه چيزي براي شما مناسب است. گفته مي شود،
دو جزء وجود دارد كه مي تواند آشپزخانه را موفق و نا موفق كند : طراحي ارگونوميك و كدهاي سلامتي.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.